موردک ماهورای ایران

به وبلاگ نگین سبز فارس(روستای موردک) خوش امدید

موردک ماهورای ایران

به وبلاگ نگین سبز فارس(روستای موردک) خوش امدید

مشخصات بلاگ
موردک ماهورای ایران

سایتی بروز ..باکلاس..جالب وعامه پسند در مقابل دیدگان شماست

طبقه بندی موضوعی
پیوندهای روزانه

سر اشپز...غذاه های سنتی استان فارس:

چهارشنبه, ۱۰ تیر ۱۳۹۴، ۰۶:۵۸ ق.ظ

غذاه های سنتی استان فارس..


شهرهای مختلف

یخنی نخود

یخنی

مواد لازم: گوشت نیم کیلو نخود ۲ لیوان سیب زمینی متوسط ۲ عدد پیاز نمک زردچوبه، به اندازه دلخواه طرز تهیه: گوشت و نخود و پیاز و زردچوبه و نمک را در ظرفی ریخته آب به آن اضافه می‌کنند و روی اجاق حرارت می‌دهند تا پخته شود. سپس سیب زمینی‌ها ... ادامه مطلب »

کوفته هلوی شیرازی

کوفته هلو

کوفته هلوی شیرازی غذای محلی شیراز است. این کوفته فاقد هلو است و نامگذاری احتمالاً بخاطر تشابه اندازه کوفته با هلو است. مواد لازم برای تهیه کوفته هلوی شیرازی: گوشت چرخ شده ۳۰۰ گرم هویج یا نرگسی رنده شده ۳۰۰ گرم تخم مرغ ۱ عدد پیاز متوسط رنده شده ۱ ...ادامه مطلب »

دو پیازه آلو

nonalo3

دوپیازه آلو غذای محلی شیراز است. در لهجه شیرازی، آلو به معنای سیب زمینی است. مواد لازم: سیب زمینی (آلو) پیاز داغ گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی نمک، ادویه، روغن طرز تهیه: سیب زمینی را آب‌پز کرده، بعد از پختن پوست آن را کنده به قطعات کوچک خرد می‌کنید ... ادامه مطلب »

دمپخت شیرازی

دمپخت

دمپخت شیرازی یکی از غذاهای محلی استان فارس است. مواد لازم: برنج:۴-۵ پیمانه گوشت گوسفند یا گوساله:حدود ۳۰۰-۴۰۰ گرم پیاز درشت:۱ عدد سیر:۳-۴ حبه کلم برگ:۱ عدد کوچک اگر خواستید کلم قمری بذارید :۲ عدد متوسط هویج متوسط:۳ عدد عدس:حدودا ۱ پیمانه سبزی به میزان دلخواه:شوید. ریحون. ترخون. جعفری لوبیا ... ادامه مطلب »

ته چین مرغ و بادمجان

ته چین مرغ و بادمجان

ته چین مرغ و بادمجان شیرازی مواد لازم: برنج ۵ لیوان سینه مرغ ۳ عدد بادمجان ۳ عدد شکر ۲ قاشق غذاخوری زرشک ۱۰۰ گرم آب مرغ ۱ لیوان زرده تخم مرغ ۲ عدد ماست پر چرب ۱ لیوان زعفران دم کرده مقدار لازم طرز تهیه: سینه‌های مرغ را با ... ادامه مطلب »

آش کوفته سبزی

kofte_sabzi3

آش کوفته سبزی‌ غذای محلی استان فارس (شیراز) است. مواد لازم: گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم نخود: ۵۰۰ گرم برنج: ۵۰۰ گرم سبزی (تره، شاهی، ترخون و جعفری): ۱ کیلو مواد داخل کوفته: (پیاز، کشمش و گردو) نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم روغن: به میزان لازم طرز تهیه: ابتدا ...ادامه مطلب »

آب پیازک شیراز

1791

آب پیازک یا اشکنه شیرازی غذای محلی شیراز است. مواد لازم : پیاز چند عدد روغن ماست تخم مرغ شنبلیله نعناع خشک نمک و زردچوبه طرز تهیه: پیازها را خلال کرده در روغن سرخ می‌کنند، وقتی که رنگ پیازها طلایی شد، زردچوبه را روی آن ریخته، کمی هم می‌زنند. سریع ... ادامه مطلب »

یخنی عدس کلم

یخنی

مواد لازم: گوشت نیم کیلو عدس پاک کرده نیم کیلو کلم قمری یا کلم سر سه عدد پیاز، لیمو عمانی ادویه (گوشت یخنی باید چرب و اگر دم سینه باشد بهتر است) طرز تهیه: پوست کلم را جدا کرده آنها را قاچ می‌کنند و گوشت و عدس و کلم را ... ادامه مطلب »

هویج پلو شیرازی

هویج پلو

مواد لازم برای6 تا 8 نفر: – هویج یک کیلوگرم – برنج یک کیلوگرم یا 6 پیمانه – شکر 200 گرم یا یک لیوان – روغن مایع سرخ‌کردنی 6 قاشق سوپ‌خوری – گوشت چرخ کرده 500 گرم – زعفران ساییده شده یک قاشق چای‌خوری و مقداری اضافی برای روی برنج ... ادامه مطلب »

آش سبزی شیراز

آش سبزی شیراز

این آش از دسته آش ‏های نذری در شیراز می ‏باشد که در ماه رمضان و تاسوعا، عاشورا به عنوان نذر پخته می ‏شود. مواد لازم برای 4 تا 6 نفر: گوشت سردست گوسفندی با استخوان: 500 گرم سبزی (تره، ترخون، شوید): 400 گرم نخود: 100 گرم عدس: 100 گرم ... ادامه مطلب »

آش انار شیراز

آش انار

آش انار یکی از چندین غذای محلی و سنتی شیرازی‌ها است. مواد لازم: چغندر: یک عدد برنج: یک لیوان و نیم گوشت چرخ کرده: نیم کیلو لپه: نصف لیوان انار، نعنا خشک و پیاز داغ به اندازه کافی . طرز تهیه: * چغندر را کوتراش (رنده) کرده می‌پزند . * ...ادامه مطلب »



شوید لوبیا با گوشت قیمه شیرازی

polo-makhloot-shiraz660.gif

یک غذای محلی و فوق العاده! با سالاد شیرازی و آب نارنج هم که دیگر حرف ندارد. مواد لازم برای 6 نفر: لوبیا چشم بلبلی یا نخود فرنگی: یک لیوان شوید تازه: نیم کیلو ( از شوید خشک هم می‌توان استفاده کرد.) برنج: 4 پیمانه رب گوجه: 5 قاشق غذاخوری ... ادامه مطلب »

کوفته آلو شیرازی

کوفته آلو

کوفته آلوی شیرازی یکی از غذاهای سنتی و محلی اهالی شیراز است. مواد لازم برای برای 24 عدد کوفته ماست پر چرب کم نمک: 500 گرم کره نرم: 50 گرم تخم‌مرغ: 2 عدد آرد: 200 گرم گندم آسیاب شده: 80 گرم نمک آلو: 24 عدد قند: 24 عدد برای کره ... ادامه مطلب »


کازرون:

غذاهای محلی کازرون

اهالی کازرون ضرب المثلی دارند به این مضمون که تو هر محله ای یه جور آش می پزن! و این واقعیتی است که بیانگر این است که در هر محلی مراسم مخصوص خود آن محل برگزار می شود . ظاهر آن «آش و آشپزی» است. به هر حال در کازرون هم جور دیگری آش می پزند.

انواع غذاها و آش های محلی کازرون

- نان تتک:
 (نان نازک و پهن و گردی است – مخصوص مناطق روستایی)

چلو و انواع پلو: باقلی پلو، هویج پلو ، ماشک پلو (ماش)، عدس پلو ، لوبیا پلو ، کنگر پلو، کلم پلو، شیر برنج، ، دمپخت (دمی)، کته و .....

انواع خورش:
 قیمه، خورش بادمجان، خورش کنگر، خورش سیب، خورش اسفناج، آبگوشت مرغ، متنجنا (خورش گوشت گنجشک و عدس و پیاز داغ)، قلیه ماهی و.....

انواع آش: آش نذری هفت درده، شوربا، آش اسفناج، آش ماست دووا (آش دوغ)، شله مجکی (آش بادام کوهی)، آش رشته، آش گندمی، آش کارده، حلیم، یخنی (آبگوشت – دیزی مخصوص)، کلجوش (ترید ماست پخته در پیاز داغ)، انار بادمجان، چغندر ماشک (ماش)،

انواع سرخ کردنی با پیاز: دو پیازه جگر یا جیگرک، دوپیازه روییان، دوپیازه تخم مرغ (خاگینه)، دوپیازه گوشت، دال عدس (از سیب زمینی و عدس و گوجه فرنگی و تمر هندی، فلفل سرخ، سیر و غیره)، یتیمک، خاگ آلو (تخم مرغ و سیب زمینی)، خاگ تماته (تخم مرغ و گوجه فرنگی - خاگینه یا همان املت)

انواع چاشنی: ماهی سرخ کرده، نیمرو، ماست اسفناج، تولُه ماست (مخلوط ماست با پنیرک پخته)، چنگال، سالاد شیرازی،  انواع لبنیات، انواع ترشی، انواع تنقلات نوروزی، خشکبار و غیره .

جهرم:


غذاهای اصیل جهرمی نون میوه

غذای اصیل جهرمی

 

(نون(مَیوَه) مَـوَه خیار )

این غذا از ترکیب مواد گوناگونی که شرح آن خواهد آمد تهیه می شود و گاهی به عنوان صبحانه و گاهی به عنوان شام میل میگردد.

مواد لازم جهت تهیه مخلوط مَوه

ماهی ریز (موتو) - آبشن - زیره – تخم گشنیز – سیاه دانه – کنجد- زرچوبه – دارچین – ریشه جوز - کمی فلفل سیاه

 ابتدا ماهی ریز (موتو)را در آب خیس زده و مقداری آبشن به آن اضافه می کنیم (این عمل برای از بین رفتن بوی سیمیت ماهی انجام می شود)

بعد ازخیس خوردن ماهی آن را در مقابل آفتاب پهن کرده تا خشک شود ، بعد از خشک شدن ،آن را آسیاب نموده و پودر می کنیم ، موقع اضافه

کردن بقیه مواد است (زیره 200 گرم )- (تخم گشنیز200گرم) - (سیاه دانه 200 گرم) - (کنجد500 گرم )- (زرچوبه 100 گرم) - (دارچین دو قاشق )- (ریشه جوز 100  گرم )- (فلفل سیاه دو قاشق).    همه این مواد بعد از آسیاب شدن مخلوط شده و آماده استفاده و طبخ می شود.

طریقه استفاده و طبخ

این غذا به دو صورت استفاده می شود .

1- مقداری مخلوط مَوَه را درکمی آب حل کرده یک عدد لیموی جهرمی به آن اضافه می کنیم با نان و خیار(ترجیها خیار چنبر)به عنوان صبحانه

یا عصرانه میل می فرمایید

2- مقداری مخلوط مَوَه را درکمی آب حل کرده محلول به دست آمده  بر روی نان ملیده (ترجیها نان ماشینی) آن را در روغن سرخ می کنیم

 این غذا به عنوان نهار یا شام می توان میل نمود.

 
غذاهای اصیل جهرمی آش علوک

غذای اصیل جهرمی

 

(آش الوک)

(الوک میوه درختی بیابانی است که در مناطق جنوبی کشور با آب و هوای خشک و بیابانی رشد پیدا می کند که در اطرف جهرم به

وفور یافت می شود)

مواد لازم:

الوک تلخ، خرده برنج، عدس

طرز تهیه:

الوک تلخ را با پوست کوبیده سپس در آب خیس میزنیم  بعد از این که کاملا خیس خورد از صافی عبور داده تا پوست الوکو از مغزآن جدا شود آنگاه  آب

به دست آمده را در دیگ می جوشانیم.

 بعد خرده برنجی را که از قبل خیس زده ایم را آبکش کرده و به آن اضافه می کنیم  تا با آن آب مخصوص جوش خورده و دانه اش نرم شود و عدسی را

که قبلا پخته شده را به آن اضافه کرده تا با هم جوش خورده و تا جا افتادن غذا صبر می کنیم .

 
غذای محلی جهرم آش ماست

غذای اصیل جهرمی

 

(آش ماست)

مواد لازم:

خرده برنج، برگ سیر موک، ماست چکیده، سیر، روغن، مرغ آب پز شده ، نعنا داغ

طرز تهیه:

بعد از جوش آمدن آب، خرده برنج خیس زده را در آن ریخته تا مدتی در آب جوش بخورد تا نرم و دانه آمده شود،  سپس برگ تازه یا خشک سیرموک و به

میزان لازم نمک را به غذا اضافه کرده، تا مدتی با برنج جوش بخورد، سپس مقداری مرغ آب پز شده را ریز کرده و به غذا اضافه می کنیم.

آنگاه به میزان لازم سیر نگین شده را در روغن سرخ کرده مقداری ادویه (زرد چوبه) به آن اضافه وبعد از جا افتادن و سرخ شدن به ظرف غذا ملحق

کرده و با آن مخلوط می کنیم.

سپس زیر غذا  را خاموش کرده تا از جوش بیفتد و بعد از آن ماست چکیده را در غذا حل می کنیم، تزئین غذا با نعنا داغ انجام می شود (نعنا خشک

تفت داده شده در روغن)

 
غذای محلی جهرم کلم پلو

غذای محلی جهرمی

 

(کلم پلو)

مواد لازم:

کلم سرمعروف به (قنبید): گوشت چرخی، آرد نخودچی، نمک، ادویه، ترخون خشک، روغن، پیاز

طرز تهیه:

 این غذا در دو بخش طبخ می شود، مرحله اول آماده کردن برنج جوش انده شده و آب کش شده، مرحله دوم آماده کردن مایع و ریختن آن لای برنج

آبکش شده تا دم کشیدن و آماده شدن غذا.

طرز تهیه مایع وسط پلو

نیم کیلو گوشت چرخی را با ربع کیلو آرد نخودچی نمک و زردچوبه (ادویه) مخلوط کرده و یک عدد پیاز کوچک روی آن رنده ریز زده مخلوط می کنیم و ورز

می دهیم، بعد از آماده سازی خمیر به دست آمده را به صورت کوفته های قلقلی کوچک درآورده سپس در روغن سرخ می کنیم: اکنون بخشی از کار

به اتمام رسیده، حال نوبت به کلم های سر (قنبید) است تا پوست گرفته شده و به صورت خلال در آید و در روغنی سرخ گردد.

سبزی های خشک طعم دهده است بعد از مخلوط کردن کوفته قلقلی ها با کلم خلال و  سرخ شده مقداری ترخون خشک به آن اضافه می کنیم.

 اما بخش دوم پخت این غذای لذیذ ، دم کردن برنج با مخلوط به دست آمده است. مقداری از برنج جوشیده و آبکش شده را در دیگ ریخته، مخلوط

درست شده را روی آن قرار داده  و بقیه برنج آب کش شده را روی مخلوط می ریزیم به طوری که مخلوط کاملاً در وسط دو لایه از برنج  قرار گیرد، بعد از

دم کشیدن برنج و مغز پخت شدن مخلوط وسط برنج، برنج را روغن داده و همه را به هم می زنیم تا برنج با مخلوط قاطی شود.

(غذا آماده است، بخور و لذت ببر)

این غذا معمولا با سالاد فصل یا ترشی و یا ماست تناول می شود.

 
غذای محلی جهرم تخم و سیب

غذای محلی جهرم

 

(تخم و سیب)

مواد لازم:

 تخم مرغ، سیب زمینی، روغن، نمک، ادویه، پیاز.

طرز تهیه:

سیب زمینی را خلال کرده و در روغن سرخ می کنیم. مقداری پیاز نگین شده را در روغن سرخ کرده و به سیب زمینی های سرخ شده اضافه

می کنیم ،نمک و ادویه طعم و رنگ غذای ما را تأمین خواهد کرد، در پایان چند تخم مرغ روی غذا شکسته و روی غذا پهن می کنیم. بعد از چند

دقیقه غذا آماده می شود.


فیروزاباد:

آش الوک ( بادام کوهی ) - آش بنه ( پسته کوهی ) - دمپخت - بابونه پلو - سوزه پلو - حلیم بادمجان - ارده - حلوا کنجد - حلوا آرد برنج - میده ( مسقطی ) - مربای لیمو ترش - ترشی بادمجان - ترشی بنه - برشلیگ - شیر برنج - بولاما - باسما - دارتی - چنگال - کل گوش - قورمه - رنگینک - باما - کشک - قره قوروت. در ادامه روش پخت بعضی از غذاها را نوشته ام اگه مایلید ببینید!
طرز تهیه بولاما : 
مواد لازم : شیر و خرما
گوسفند تازه زایمان کرده را دوشیده و شیر آن را می پزیم . در روز اول این شیر بصورت آغوز است که بعد از پخت به صورت پنیر در می آید و بعد از روز اول اصولا شیر کمتر می شود و حالت زرد رنگ است که بعد از پخت به آن بولاما می گویند و با خرما میل می شود .
طرز تهیه دارتی : 
مواد لازم : کره گوسفند و آرد
کره گوسفند را گرم می کنیم تا مایع شود و مقداری آرد به آن اضافه می کنیم تا کاملا در هم مخلوط شوند دوغ در کره به وسیله آرد جمع می شود و سپس این مواد را به وسیله یک تکه صافی تمیز صاف می کنیم تا روغن آن گرفته شود بعد مواد درون صافی را سرخ کرده و میل می نماییم.
طرز تهیه باسما : 
مواد لازم : آرد گندم و کره گوسفند
آرد را بصورت خمیر در می آوریم بعد بر روی تاوه پهن می کنیم و دو طرف خمیر را کاملا پخته به صورتی که رنگ آن قهوه ای شود بعد درون سینی گزاشته و کره را به طرف آن می کشیم و میل می نمائیم .
طرز تهیه چرگ قندی : 
مواد لازم : روغن حیوانی ، پیاز ، تخم شوید ، لیمو خشک ، زیره ، فلفل قرمز ، قارچ کوهی و بن سرخ
روغن را گرم می کنیم و پیاز را اضافه کرده سرخ می نمائیم و بعد آرد را کمی تفت می دهیم و لیمو خشک و مواد باقیمانده را اضافه می کنیم و بعد کمی آب اضافه کرده می گذاریم بپزد کمی نان خورد شده اضافه کرده و میل می نمائیم .
طرز تهیه ماسافا ( آش دوغ ) : 
مواد لازم : گوشت ، کله پاچه ، سیرابی یا دل و قلوه و جگر ، نخود ، باقله ، پیاز ، ادویه ، مقداری برنج ، دوغ ، پوست نارنج ، تخم شنبلیله ، سبزی های کوهی شامل آویشن ، پونه ، سلمه ، رشکک ، جیکه (سیر کوهی ) بنی سرخ ، موسیر ، تخم شوید
گوشت ها و حبوبات را جدا می پزیم مقداری از سبزی مانند آویشن یا پونه و موسیر را درون دوغ می ریزیم گوشت ها و حبوبات را درون ظرف بزرگی ریخته مقداری آب به آن اضافه می کنیم و برنج را درون آن می ریزیم زمانی که برنج در حد برنج آش پخته شود دوغ را اضافه کرده و مقداری از سبزی که باقی مانده بود را به آن اضافه می کنیم . پیاز داغ را درست می کنیم و جیکه و ریشکک را به آن اضافه می کنیم باید مواظب باشیم تا سبزی ها نسوزد ، ادویه را به پیاز داغ اضافه می کنیم و آن را در آش می ریزیم وقتی دوغ جوشید و از حالت سفیدی و روانی در آمد آش آماده است.
طرز تهیه لای پلو : 
مواد لازم : گوشت (کهره و بره ) ، پیاز ، کشمش ، روغن ، ادویه ، ناردونه پودر شده
گوشت را از قسمت های ران و دنده و کتف های گوسفند یا گردن آن انتخاب می کنیم و به تکه های بزرگ صاف کرده نمک می زنیم و آب پز می کنیم بعد کمی سرخ می کنیم کله را نیز جداگانه می پزیم برنج را آبکش می کنیم درون ظرف دیگری مقدار زیادی پیاز داغ درست می کنیم کمی آب و نمک اضافه کرده و روی برنج آبکش شده می ریزیم درون ظرف اصلی مقداری روغن می ریزیم و روی آن چند تکه نان می اندازیم و مقداری از برنج را روی نان میریزیم و بعد گوشت و کله را روی برنج قرار می دهیم و مابقی برنج را می ریزیم در قسمت بالایی برنج پیاز داغ و کشمش و ناردونه تفت داده شده ، قرار می دهیم و روی آن کمی برنج می ریزیم زمان پخت این برنج نسبت به برنج های دیگر بیشتر است و زمان صرف همه را درون یک ظرف می چینیم به صورتی که دم زده ایم.
طرز تهیه بریشلیگ : 
مواد لازم : روغن حیوانی ، آرد گندم ، قند آسیاب و الک شده ، ادویه جات (هل زنجبیل دارچین میخک ... )
آرد را در روغن تفت می دهیم طوری که رنگ آن عوض شود ولی نباید بسوزد و بعد ادویه جات را اضافه می کنیم و کمی دیگر تفت می دهیم و از روی اجاق بر می داریم بعد پودر قند را اضافه کرده و به همان صورت گرم میل می نماییم
منبع: سایت شهرداری فیروزآباد

لار:

طرز تهیه غذاهای لاری:

1-      سک ماهی :
 اول پیاز را خورد کرده بعد گوجه رنده شده را با مقداری نمک ، فلفل ، زردچوبه و ادویه را پیاز داغ اضافه می کنیم بعد یک عدد بادمجان را خورد کرده در داخل موادمان تفت می دهیم. بعد مقداری ماهی کوچک خشک را آب کرده ،شسته در داخل آن با مقداری آب اضافه می کنیم بعد از چند دقیقه که پخته شد آن را از روی اجاق بر میداریم.

 

2-      پپلس یا آش نان :

 پیاز را سرخ کرده مقداری گوجه رنده شذه را با مقداری نمک ، فلفل ، زردچوبه و ادویه ب آن اضافه می کنیم. بعد از آن مقداری میگو با نان خشک خورد شده با مقداری آب و مقداری روغن اضافه کرده ببعد از چند دقیقه پخته شدن اجاق را خاموش می کنیم.

 

3-      کره جوش :

 پیاز را سرخ کرده مقداری نمک ، فلفل ، زردچوبه و ادویه را با آن اضافه می کنیم بعد از آن مقداری کشک نرم شده را با کمی آب و مقداری نعنای خشک به آن اضافه می کنیم بعد از چند دقیقه اجاق را خاموش می کنیم.

 

 

 

 

 

 

 

4-      آب گرمو:

پیاز را سرخ کرده مقداری نمک ، فلفل ، زردچوبه و ادویه را به آن اضافه می کنیم بعد از آن 5 یا 6 عدد تخم مرغ را در ظرفی شکسته و با کمی سبزی خشک یا شمبلیله و مقداری آب به آن اضافه می کنیم بعد از 10 دقیقه جوشیدن ( که کاملاً تخم مرغ ها پخته شود) اجاق را خاموش می کنیم.

طرز تهیه نانهای لاری :

1-      تپتپی :

مواد لازم : نمک، آب ، خمیر گرفته شده یک روز قبل یا پودر مایع خمیر.

وسایل لازم : اجاق گاز ، تاوه روی اجاق گاز ، نان برگردان ، خوی سنگی یا تخته ای برای پهن کردن خمیر روی آن سینی برای گذاشتن نان درون آن ، یک ظرف آب ، یک ظرف آرد.

طرز تهیه : اول آرد را درون ظرفی ریخته و با آب و نمک و خمیر گرفته شده یک روز قبل یا پودر مایع خمیر مخلوط می کنیم و با دست چنگ می زنیم تا کاملاً آب و خمیر و نمک به هم رفته و دیگر خمیر ها به ظرف نچسبد بعد از این مرحله خمیر را در جایی می گذاریم به مدت 2 ساعت تا کاملاً بر آید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بعد از بالا آمدن خمیر اجاق را روشن کرده تاوه را روی آن می گذاریم تا کاملاً داغ شود بعد روی خو کمی آرد ریخته و مقداری خمیر را با دست برداشته و روی و خو پهن می کنیم بعد از آن خمیرپهن شده را برداشته و روی نان برگردان گذاشته و با انگشتان دست را با آب تر کرده و روی خمیر می زنیم به طوری که خمیر به انگشتان ما نچسبد و به طرف خودمان می کشیم و نان برگردان را چرخ می دهیم تا همه جای نان یکنواخت و گرد و نازک و بزرگ شود بهد از آن خمیر روی نان برگردان را روی تاوه میزنیم بعد از 2 دقیقه نان که کاملاً سرخ شد از روی تاوه جدا کرده و طرف دیگر آن روی تاوه می اندازیم تا کاملاً دو طرف آن پخته شود بعد از پخته شدن ، نان را از روی تاوه بر می داریم.

 

2-      طرز تهیه نیننی :

طرز تهیه نیننی همانند تپتپی است اما در مرحله ای که نان را روی تاوه می زنیم یک عدد تخم مرغ شکسته و روی نان با قاشق پهن می کنیم بعد مهوه روی تخم مرغ می ریزیم بعد یک لای نان را بر می گردانیم بر روی لای دیگر بعد از پخته شدن  نیننی را از روی تاوه بر می داریم بعد از پخته شدن نیننی را از روی تاوه برمی داریم بعد روغن به آن می زنیم و آماده خوردن می باشد.

 

3-      طرز تهیه شلشلو :

اول آرد و خمیر مایه و 6 عدد تخم مرغ و آب مخلوط که کردیم آب آن را بیشتر کرده خمیر بسیار شل شود بعد از 1 ساعت بالا آمدن آماده پختن است.

تاوه را داغ کرده با یک ظرف خمیر شل را روی تاوه پهن می کنیم بعد از آن گل مخصوص را آب کرده کرده کرده  شلشلو که روی تاوه است می ریزیم بعد کنجد و مهوه را بر روی نان می ریزیم.

 

طرز تهیه مربای ماهی : مهوه

 

مواد لازم براب تهیه مهوه : 1 کیلو ماهی خشک ، 1 کیلو خندل یا خردل ، نیم کیلو نمک ، مقداری آب

طرز تهیه : اول ماهی خشک شده را درون خمره کرده با نمک و آب مخلوط نموده و به مدت 20 تا 25 روز خمره را در جایی که آفاب باشد می گذاریم بعد از این مدت ماهی را از خمره بیرون آورده و آن را درون صافی می ریزیم و به آن چنگ می زنیم تا حسابی له شود و خارهای آن گرفته شود بعد شیره اصلی ماهی که گرفته شد درون خمره میریزیم بعد خندل یا خردل را شیرین کرده (با نمک و آب چنگ می زنیم و درون سینی ریخته و در آفتاب می گذاریم تا خشک و شیرین شود) بعد از آن خردل را بو داده و نرم می کوبیم و به شیره ماهی درون خمره اضافه می کنیم. در این مرحله هرکس مایل باشد می تواند از زیره ، کنجد ، راجونه درون مهوه اضافه کند.

بعد خمره را در جایی که آفتاب باشد معمولاً لاریها آن را روی پشت بام میگذارند تا بوی خوب به خود بگیرد بعد از 15 روز آماده خوردن می باشد.

 

 



 

  • mehrdad tvakoli

نظرات  (۱)

با سلام

احتراما خواستم یه سایت به دوستان معرفی کنم که در حال پربارتر شدنه هر روز
این سایت برنامه سفر میده اطلاعات فرهنگی تاریخی و پوشاک و غذاهای جوامع ایرانی رو به اطلاع عموم میرسونه یه سرم به سایت ایزی کیش بزنید اونم خوبه

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی